[vc_row][vc_column][vc_column_text]

מי מאיתנו לא מכיר את האירוח יוצא הדופן של בני העדה הדרוזים, אשר ידועים בהכנסת האורחים הנפלאה שלהם, ובמטבח המגוון והטעים במיוחד? הכנו לנוחיותכם מילון עם מגוון רחב של סוגי אוכל דרוזי מסורתי

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator color="mulled_wine" style="dashed"][vc_custom_heading text="אוכל דרוזי המורכב מבשר" font_container="tag:h2|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="כַּפְתַה דרוזית (كفته)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

מאכל בשרי הנאפה בתנור במשך כשעה וחצי. מורכב מבשר כבש טחון, פטרוזיליה טרייה, בצל קצוץ ותבלינים. מוגש חם עם טחינה

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="כּוּבֶּה / קוּ‏בֶּ‏ה (كبه)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

כופתאות עטופות בורגול עם מילוי בשר כבש טחון, פלפל אדום חריף + מתוק, ותוספת תערובת תבלינים ביתית. המאכל הנפוץ ביותר בטקסים דרוזים ובחתונות

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="כּבַּאבִּי / כּוּבַּב (كبب)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

קציצת בשר ובצל קצוץ בצורת אגס. קציצת כובב מטוגנת בשמן זית, ומוגשת בדרך כלל ללא פיתה


[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="אַל חוֹסֶה (الحوسه)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

בשר בקר חתוך לחתיכות קטנות, צנוברים ובצל המבושלים כולם יחד בשמן זית ובתבלינים

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="שאש בֻּרַכּ (شاش برك)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

כדור בצק קטן ממולא בתרכובת בשר כבש ובצל מטוגן המבושלים בלבן

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="פוּקַ'עִיֶה (فقعيه)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

עשויה מבשר קצוץ בשילוב עם חלב עזים טרי וטעים

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="פַאס'וּלְיֶה (فاصوليه)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

תבשיל שעועית לבנה בתוספת בשר ורסק עגבניות. ניתן להכין גם עם שעועית ירוקה, צמחוני או בשרי.

קראו על שעועית ירוקה >>

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="כַּרְש (كرش)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

מעי כבש או עז ממולא באורז מתובל, המבושל במרק חריף עם גרגירי חומוס וראש ושוקיים של העז / הכבש. מאכל מיוחד מאוד שנאכל פעם-פעמיים בשנה

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator color="mulled_wine" style="dashed"][vc_custom_heading text="אוכל דרוזי אשר מכיל אורז" font_container="tag:h2|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="עלי גפן ממולאים
(ورق دوالي)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

עלי גפן מגולגלים ממולאים בשר קצוץ דק, אורז, עגבניות, שמן זית, מלח ותבלינים.

קראו עוד על עלי גפן >>

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="מַקְלוּבֶּה (مقلوبه)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

תבשיל אורז עם בשר ותוספות. מסודר בשכבות בסיר- ירקות מטוגנים; תפוח אדמה, דלעת, קישוא, כרובית וגזר, מעליהם שכבת עוף, ולמעלה שכבת אורז עם חומוס, אפונה ותירס. מוגש ממגש גדול

קראו עוד על מק'לובה >>

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="מַלְפוּף (ملفوف)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

כרוב ממולא באורז עם מילוי של בשר איכותי ותבלינים. השם מלפוף ניתן בגלל צורתם המלופפת של עלי הכרוב. בדרך כלל סוחטים עליו לימון

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="אורז לבן עם צנובר (ارز ابيض مع صنوبر)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

אורז לבן המשולב בצנוברים. נפוץ בעיקר במאכלים דרוזים, בהם האורז הוא רק חלק במאכל לצד רכיבים אחרים

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="פול עם אורז
(بول مع الأرز)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]מנת פול ואורז אשר נאכלת בדרך כלל בארוחת הבוקר, לצד סלטים ויוגורט[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="קישואים ממולאים באורז (كوسا محشي)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

קישואים ממולאים באורז, עגבניות ועלי גפן, מלח, קינמון, שמן זית. את פתח הקישוא סוגרים עם עגבניה או עלה גפן

למתכון קישואים ממולאים >>

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="קוּזֶה (قوزه)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

כבש ממולא בבשר ובאורז בשילוב שקדים, צנוברים וצימוקים ותבלינים מיוחדים

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator color="mulled_wine" style="dashed"][vc_custom_heading text="מאכלים דרוזים המכילים בורגול" font_container="tag:h2|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="מְגַ'דַרַה (مجدره)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

עדשים המבושלים יחד עם בורגול ועם בצל. מוגש בדרך כלל כתוספת למנה העיקרית

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="כִּשְכּ (كشك)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

שילוב בורגול ולבנה אשר עשויה מחלב עזים. מייבשים אותם בשמש עד שהופכים לאבקה. בדרך כלל נאכל בקיץ

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="כּוּבֶּה נִיֶה (كبه نيه)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

מורכב מבורגול, בשר טלה או בשר חוגלה, פלפל אדום מיובש חריף או מתוק, בצל קצוץ, מלח, אגוז מוסקט, קינמון, חבק יבש טחון, הל, מים ושמן זית

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="כּוּבֶּה (كبه)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

כופתאות עטופות בורגול עם מילוי בשר כבש טחון, פלפל אדום חריף + מתוק, ותוספת תערובת תבלינים ביתית. המאכל הנפוץ ביותר בטקסים דרוזים ובחתונות

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="מֻעְ'רַבִּיֶה (مغربيه)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

פתיתי בורגול המעורבבים עם שמן זית וקמח. הרוטב מורכב מבצל, בשר עוף, חומוס ותבלינים. מוגש פעם-פעמיים בשנה בחורף. נקרא גם מוגרביה / מוגרבייה

קרא עוד על מוע'רבייה >>

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="מְסַחַ'ן (مسخن)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

מזון דרוזי מהיר 'פסט פוד' המכיל לחם עם עוף ובצל

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="מְנַזַלֶה (منزله)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

תבשיל חצילים אשר מטוגנים עם בצל, ומבושלים לאחר מכן עם חומוס ועם עגבניות

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="מְחַמַר (محمر)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

תבשיל תנור חם אשר מורכב מבשר עוף ובצל קצוץ בתוספת של פלפל אדום חריף ותבלינים

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="תַבּוּלֶה (تبوله)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

סלט הטבולה הנפוץ עשוי בורגול, מלפפונים, בצל, פטרוזיליה ותבלינים. לעתים מכיל גם נענע ועגבניות

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="פְטִירֶה (فطيره)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

הגרסה הדרוזית לסמבוסק. בצק פריך עם בשר טחון, פלפל אדום חריף, זעתר או נענע. מבושל על גבי סאג' שטוח או בתנור

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="ס'פִיחַה (صفيحه)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

מאפה בצק שמרים פתוח עם בשר טחון וצנוברים, מזון מהיר להכנה

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="סְמִיד וּכּוּסַא
(سميد وكوسا)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

מאכל בורגול וקישואים

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator color="mulled_wine" style="dashed"][vc_custom_heading text="אוכל דרוזי מהצומח" font_container="tag:h2|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="קַרְת אַלְעֵין (قرت العين)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

עשבי מאכל בעלי טעם מתוק אשר נמצאים ליד מעיינות ומקורות מים, נפוצים בגליל ובצפון

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="עִלְת (علت)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]עולש, צמח בר דומה לתרד, אשר נאסף באביב ולפעמים בקיץ. ניתן לאכול מבושל או לא מבושל, עם פיתה ושמן זית


[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="עַכּוּבּ (عكوب)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

ירק אשר נאסף באביב באזורים הרריים בעיקר בצפון הארץ. נהוג לאכול באמצע השבוע

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="מְתַבַּל עִלְת (متبل علت)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

עלי עולש מבושלים מעורבבים יחד עם בצל מטוגן חתוך, שמן זית לימון ומלח. אוכלים עם לחם

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator color="mulled_wine" style="dashed"][vc_custom_heading text="מאכלים דרוזיים נוספים" font_container="tag:h2|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:700%20bold%20regular%3A700%3Anormal"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="פְתַאת חַלִיבּ
(فتات حليب)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

פירורי לחם אשר מעורבבים עם חלב, אהוב מאוד על ילדים

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text=" (לַפֶה – لفه) פיתה דרוזית (خبز رقيق)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]פיתה עגולה ודקה בקוטר של עד 0.5 מטר. עשויה מבצק קמח חיטה עם חומר משמר.

קרא עוד על פיתה דרוזית >>


[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="לַבַּנֶה (لبنه)
" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]

גבינה הנעשית מחלב כבשים, חלב בקר, או מחלב עיזים. נהוג להגיש בצורת כדורים או ממרח בילוב של שמן זית.

למתכון לבנה טבעונית >>

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/4"][vc_custom_heading text="מהמוסה ופול
(مهموسه وفول)" font_container="tag:h3|text_align:center" google_fonts="font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal"][vc_column_text]חומוס פול, מוגש בדרך כלל ביחד עם סלטים בארוחות הצהרים, לעתים גם בארוחת הבוקר[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]