מתכנן אירוע משפחתי, חתונה, יום הולדת, ברית/ה או בר/ת מצווה? מעוניין לקיים אירוע עסקי, כנס, יום גיבוש וכיף או פעילות לעובדיך? אום ח’ליפה תשמח לעמוד לרשותך עם חווית טעמים דרוזית אותנטית בבית, באולם או בפריסה בשטח, בתקציב שלך!

מלא את פרטיך
ונציג משפחת ח’ליפה ייצור עימך קשר בהקדם.

אוכל דרוזי – מילון מושגים

מי מאיתנו לא מכיר את האירוח יוצא הדופן של בני העדה הדרוזים, אשר ידועים בהכנסת האורחים הנפלאה שלהם, ובמטבח המגוון והטעים במיוחד? הכנו לנוחיותכם מילון עם מגוון רחב של סוגי אוכל דרוזי מסורתי

אוכל דרוזי המורכב מבשר

כַּפְתַה דרוזית (كفته)

מאכל בשרי הנאפה בתנור במשך כשעה וחצי. מורכב מבשר כבש טחון, פטרוזיליה טרייה, בצל קצוץ ותבלינים. מוגש חם עם טחינה

כּוּבֶּה / קוּ‏בֶּ‏ה (كبه)

כופתאות עטופות בורגול עם מילוי בשר כבש טחון, פלפל אדום חריף + מתוק, ותוספת תערובת תבלינים ביתית. המאכל הנפוץ ביותר בטקסים דרוזים ובחתונות

כּבַּאבִּי / כּוּבַּב (كبب)

קציצת בשר ובצל קצוץ בצורת אגס. קציצת כובב מטוגנת בשמן זית, ומוגשת בדרך כלל ללא פיתה


אַל חוֹסֶה (الحوسه)

בשר בקר חתוך לחתיכות קטנות, צנוברים ובצל המבושלים כולם יחד בשמן זית ובתבלינים

שאש בֻּרַכּ (شاش برك)

כדור בצק קטן ממולא בתרכובת בשר כבש ובצל מטוגן המבושלים בלבן

פוּקַ'עִיֶה (فقعيه)

עשויה מבשר קצוץ בשילוב עם חלב עזים טרי וטעים

פַאס'וּלְיֶה (فاصوليه)

תבשיל שעועית לבנה בתוספת בשר ורסק עגבניות. ניתן להכין גם עם שעועית ירוקה, צמחוני או בשרי.

קראו על שעועית ירוקה >>

כַּרְש (كرش)

מעי כבש או עז ממולא באורז מתובל, המבושל במרק חריף עם גרגירי חומוס וראש ושוקיים של העז / הכבש. מאכל מיוחד מאוד שנאכל פעם-פעמיים בשנה

אוכל דרוזי אשר מכיל אורז

עלי גפן ממולאים
(ورق دوالي)

עלי גפן מגולגלים ממולאים בשר קצוץ דק, אורז, עגבניות, שמן זית, מלח ותבלינים.

קראו עוד על עלי גפן >>

מַקְלוּבֶּה (مقلوبه)

תבשיל אורז עם בשר ותוספות. מסודר בשכבות בסיר- ירקות מטוגנים; תפוח אדמה, דלעת, קישוא, כרובית וגזר, מעליהם שכבת עוף, ולמעלה שכבת אורז עם חומוס, אפונה ותירס. מוגש ממגש גדול

קראו עוד על מק'לובה >>

מַלְפוּף (ملفوف)

כרוב ממולא באורז עם מילוי של בשר איכותי ותבלינים. השם מלפוף ניתן בגלל צורתם המלופפת של עלי הכרוב. בדרך כלל סוחטים עליו לימון

אורז לבן עם צנובר (ارز ابيض مع صنوبر)

אורז לבן המשולב בצנוברים. נפוץ בעיקר במאכלים דרוזים, בהם האורז הוא רק חלק במאכל לצד רכיבים אחרים

פול עם אורז
(بول مع الأرز)

מנת פול ואורז אשר נאכלת בדרך כלל בארוחת הבוקר, לצד סלטים ויוגורט

קישואים ממולאים באורז (كوسا محشي)

קישואים ממולאים באורז, עגבניות ועלי גפן, מלח, קינמון, שמן זית. את פתח הקישוא סוגרים עם עגבניה או עלה גפן

למתכון קישואים ממולאים >>

קוּזֶה (قوزه)

כבש ממולא בבשר ובאורז בשילוב שקדים, צנוברים וצימוקים ותבלינים מיוחדים

מאכלים דרוזים המכילים בורגול

מְגַ'דַרַה (مجدره)

עדשים המבושלים יחד עם בורגול ועם בצל. מוגש בדרך כלל כתוספת למנה העיקרית

כִּשְכּ (كشك)

שילוב בורגול ולבנה אשר עשויה מחלב עזים. מייבשים אותם בשמש עד שהופכים לאבקה. בדרך כלל נאכל בקיץ

כּוּבֶּה נִיֶה (كبه نيه)

מורכב מבורגול, בשר טלה או בשר חוגלה, פלפל אדום מיובש חריף או מתוק, בצל קצוץ, מלח, אגוז מוסקט, קינמון, חבק יבש טחון, הל, מים ושמן זית

כּוּבֶּה (كبه)

כופתאות עטופות בורגול עם מילוי בשר כבש טחון, פלפל אדום חריף + מתוק, ותוספת תערובת תבלינים ביתית. המאכל הנפוץ ביותר בטקסים דרוזים ובחתונות

מֻעְ'רַבִּיֶה (مغربيه)

פתיתי בורגול המעורבבים עם שמן זית וקמח. הרוטב מורכב מבצל, בשר עוף, חומוס ותבלינים. מוגש פעם-פעמיים בשנה בחורף. נקרא גם מוגרביה / מוגרבייה

קרא עוד על מוע'רבייה >>

מְסַחַ'ן (مسخن)

מזון דרוזי מהיר 'פסט פוד' המכיל לחם עם עוף ובצל

מְנַזַלֶה (منزله)

תבשיל חצילים אשר מטוגנים עם בצל, ומבושלים לאחר מכן עם חומוס ועם עגבניות

מְחַמַר (محمر)

תבשיל תנור חם אשר מורכב מבשר עוף ובצל קצוץ בתוספת של פלפל אדום חריף ותבלינים

תַבּוּלֶה (تبوله)

סלט הטבולה הנפוץ עשוי בורגול, מלפפונים, בצל, פטרוזיליה ותבלינים. לעתים מכיל גם נענע ועגבניות

פְטִירֶה (فطيره)

הגרסה הדרוזית לסמבוסק. בצק פריך עם בשר טחון, פלפל אדום חריף, זעתר או נענע. מבושל על גבי סאג' שטוח או בתנור

ס'פִיחַה (صفيحه)

מאפה בצק שמרים פתוח עם בשר טחון וצנוברים, מזון מהיר להכנה

סְמִיד וּכּוּסַא
(سميد وكوسا)

מאכל בורגול וקישואים

אוכל דרוזי מהצומח

קַרְת אַלְעֵין (قرت العين)

עשבי מאכל בעלי טעם מתוק אשר נמצאים ליד מעיינות ומקורות מים, נפוצים בגליל ובצפון

עִלְת (علت)

עולש, צמח בר דומה לתרד, אשר נאסף באביב ולפעמים בקיץ. ניתן לאכול מבושל או לא מבושל, עם פיתה ושמן זית


עַכּוּבּ (عكوب)

ירק אשר נאסף באביב באזורים הרריים בעיקר בצפון הארץ. נהוג לאכול באמצע השבוע

מְתַבַּל עִלְת (متبل علت)

עלי עולש מבושלים מעורבבים יחד עם בצל מטוגן חתוך, שמן זית לימון ומלח. אוכלים עם לחם

מאכלים דרוזיים נוספים

פְתַאת חַלִיבּ
(فتات حليب)

פירורי לחם אשר מעורבבים עם חלב, אהוב מאוד על ילדים

(לַפֶה - لفه) פיתה דרוזית (خبز رقيق)

פיתה עגולה ודקה בקוטר של עד 0.5 מטר. עשויה מבצק קמח חיטה עם חומר משמר.

קרא עוד על פיתה דרוזית >>


לַבַּנֶה (لبنه)

גבינה הנעשית מחלב כבשים, חלב בקר, או מחלב עיזים. נהוג להגיש בצורת כדורים או ממרח בילוב של שמן זית.

למתכון לבנה טבעונית >>

מהמוסה ופול
(مهموسه وفول)

חומוס פול, מוגש בדרך כלל ביחד עם סלטים בארוחות הצהרים, לעתים גם בארוחת הבוקר