מתכון: מוע’רבייה
היום אנחנו מבשלים מוע’רבייה שזה תבשיל חומוס עם עוף ובצד פתיתים. אוכל דרוזי מסורתי טעים ויחסית פשוט להכנה. אופן ההגשה: מומלץ להעביר את הפתיתים לקערה, להוסיף מעל מתבשיל החומוס, לסדר מעל את העוף ולפזר בהרט ולימון טרי. מגישים חם.
מרכיבים:
- 7-8 ראשי בצל
- שמן
- כרעיים עוף
- מים
- גרגירי חומוס
- פתיתים / מפתול
- תבלינים: מלח, פלפל שחור, קינמון ובהאראת
אופן ההכנה:
- חותכים בין 7 ל8 ראשי בצל וחותכים לרצועות לא דקות מדי.
- אחרי טיגון קצר מוסיפים את הכרעיים ואת התבלינים השלמים
- לאחר טיגון מוסיפים מים ומביאים לרתיחה, ואז מוסיפים את גרגירי החומוס שהיו בהשרייה יום לפני (אפשר חומוס קפוא – אין הבדל בטעם)
ממשיכים את הבישול על אש גבוהה ואז מוסיפים את התבלינים: מלח, פלפל שחור, קינמון ובהאראת ומנמיכים את האש ומבשלים עוד כ 5 דקות.
- בסיר אחר מכינים פתיתים (הסבתות הכינו את הפתיתים (מפתול) בעצמן, היום הדור הצעיר משתמשים בתחליף המצוי בחנויות).
אופן ההכנה:
חותכים בין 2 ל- 3 ראשי בצל בינוניים לקוביות, מטגנים עד לריכוך והזהבה ואז מוסיפים את הפתיתים ואת התבלינים. מוסיפים מים ומבשלים על אש גבוהה עד שהמים נספגים בפתיתים.
מומלץ לשים את המוע’רבייה מעל לפתיתים, לסחוט לימון ולאכול..
בתיאבון
אם גם אתם מעוניינים להזמין לאירוע שלכם מאכלי קייטרינג דרוזים מיוחדים טבעיים ובריאים. אתם מוזמנים להתקשר אלינו אל קייטרינג דרוזי משפחתי אום ח’ליפה בטלפון