מתכון: מק’לובה בסגנון דרוזי

 

מי לא אוהב מק’לובה? המקלובה היא תבשיל אורז הפוך שמכיל בשר וירקות, ומצוי בבתים דרוזים רבים. אוכל דרוזי לרוב יכלול שילוב מנצח של טעם נפלא יחד עם מרכיבים טבעיים לרוב ובריאים.

אפשר להכין מקלובה בהרבה אופנים, עם סוגי בשר שונים וירקות מגוונים. אצלנו, קייטרינג דרוזי אום ח’ליפה, אנחנו נוהגים להשתמש בבשר עוף, אורז וכרובית. וכמובן דואגים להוסיף תבלינים להעשרת הטעמים של התבשיל.

מרכיבים:

  • ראש כרובית
  • מלח
  • שמן טיגון
  • 2-3 כוסות אורז
  • 1 בצל

לציר העוף:

  • 2 בצלים
  • עוף
  • מים
  • מלח
  • עלה דפנה
  • הל
  • מקל קינמון
  • ציפורן
  • פלפל שחור שלם

אופן ההכנה:

  1. חותכים כרובית ומשרים במים עם קצת מלח (מלח עוזר להוריד את הלכלוך מהכרובית)
  2. אחרי שמסננים היטב מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה ..

ציר עוף:

  1. חותכים 2 בצלים לפרוסות עבות, מוסיפים את חתיכות העוף ומטגנים על אש נמוכה.
  2. מטגנים ביחד עם עלה דפנה, הל, מקל קינמון, ציפורן ופלפל שחור שלם, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה, ואז מוסיפים מלח לפי הטעם.
  3. שמים בין 2 ל- 3 כוסות אורז בקערה, שוטפים עם מים פושרים כ -7 פעמים ומשאירים בצד להשרייה.
  4. מוציאים את חתיכות העוף מהמים ומפרידים את הבשר מהעצמות.
  5. בסיר חותכים בצל אחד לקוביות קטנות ומבשלים עד להזהבה
  6. מוסיפים את הכרובית ואת חתיכות העוף ואת האורז שתבלנו, ולבסוף מוסיפים את ציר העוף.
  7. מבשלים על אש גבוהה כ- 20 דקות ואז מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ- 5 דקות.

בתיאבון

שנחזור אליכם? השאירו פרטים בטופס