מתכון: קישואים ממולאים עם יוגורט עזים – קוסא עם לבן

 

קישואים ממולאים – אחד המאכלים האהובים ביותר בקרב עדות רבות נפוץ גם במטבח הדרוזי לדורותיו. אחד המתכונים הפופולריים הוא מתכון של קישואים ממולאים ביוגורט עזים משובח וטרי. הטעם המוקרם הנפלא בשילוב עם הירקות הטעימים יוצר תענוג קולינרי שנמשך הרבה לאחר הארוחה. ניתן לשנות את המתכון בהתאם להעדפה, כך שיהיה חלבי או בשרי, ואף ניתן להפוך אותו למתכון טבעוני במידת הצורך.

מרכיבים:

  • קישואים
  • 2-3 כוסות אורז (תלוי בכמות הקישואים)
  • חצי חזה עוף
  • מלח
  • שמן זית
  • פלפל שחור טחון
  • תפוחי אדמה
  • יוגורט עזים
  • הל
  • ציפורן

אופן ההכנה:

  1. מרוקנים את תכולת הקישואים ושמים במים עם קצת מלח.

הכנת המילוי:

  1. 2-3 כוסות אורז (תלוי בכמות הקישואים) שוטפים היטב ומשאירים בצד.
  2. חצי חזה עוף נקי מעצמות, חותכים לקוביות, שוטפים ומסננים היטב ומטגנים במחבת עד לייבוש הנוזלים.
  3. מסננים את האורז ושמים מעל חתיכות חזה העוף שמן זית ואת כל התבלינים, במיוחד פלפל שחור טחון. מערבבים טוב טוב ומתחילים למלא את הקישואים (אין צורך עד הסוף) משאירים מקום לסגירה עם תפוחי אדמה.
  4. מקלפים תפוחי אדמה, חותכים לקוביות גסות ושמים בסיר עם הקישואים. מוסיפים מים ומבשלים על אש גבוהה.
  5. בסיר אחר שמים את יוגורט העזים, ומבשלים עד לרתיחה. מוסיפים מלח, פלפל שלם, הל שלם וציפורן וממשיכים את הבישול לעוד כמה דקות. בהמשך מוסיפים את היוגורט לסיר הקישואים עם המים ונותנים להם להתבשל עוד כ- 5 דקות..

מאימא למדתי שאת סיר הממולאים אף פעם לא מכסים בעודו רותח

בתאבון

שנחזור אליכם? השאירו פרטים בטופס