מתכון: שעועית ירוקה (פסולייה)

 

שעועית ירוקה ניחנה בתכונות בריאות במיוחד, אין זה פלא אם כן, שהיא מהווה מרכיב חשוב ובלתי נפרד מהמטבח בכלל, ומהמטבח הדרוזי בפרט. השעועית הירוקה שייכת לקבוצת הקטניות הידועה בעיקר בשל היותה עשירה בחלבונים ודלה בקלוריות, רווח כפול לסועדים. היא מכילה ויטמינים רבים, וכמו כן עשירה בברזל, סידן, מגנזיום, אשלגן ועוד. הוסיפו לכל אלו את הטעם הנפלא, והשילובים הרבים שניתן לעשות איתה, ויש לפניכם מזון על ללא מתחרים.

הכנו עבורכם מתכון שעועית ירוקה (פסולייה) בגרסה הצמחונית של קייטרינג דרוזי אום ח’ליפה

מרכיבים:

  • שעועית ירוקה וטרייה
  • 2 בצלים בינוניים
  • שמן זית
  • 7-8 עגבניות
  • רסק עגבניות
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור טחון, בהרט, קינמון

אופן ההכנה:

  1. חותכים שעועית ירוקה וטרייה.
  2. חותכים 2 בצלים בינוניים לקוביות ומטגנים בשמן זית עד להזהבה.
  3. שמים בין 7-8 עגבניות בסיר ומבשלים עם מים כדי שנוכל לקלף אותן בקלות.
  4. חותכים לקוביות, מוסיפים אותן לבצל ומוסיפים את השעועית לטיגון קצר.
  5. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים תבלינים: מלח, פלפל שחור טחון, בהרט, קינמון
  7. בסוף מוסיפים רסק עגבניות, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ- 5 דקות

מומלץ לאכול עם לחם טרי

בתאבון

שנחזור אליכם? השאירו פרטים בטופס